Google dengan langkah yang amat penuh dengan kejutan akhirnya hanya mengesahkan reka bentuk Google Pixel 4 sebulan awal berbanding tarikh pelancaran yang dijangkakan. Selepas berlaku kebocoran maklumat berkaitan reka bentuk Pixel 4, Google memutuskan untuk berkongsi gambar peranti tersebut bersama kenyataan berseloroh “seperti nampaknya ada minat…”

Reka bentuk itu mengesahkan spekulasi terdahulu bahawa Google Pixel 4 akan dilengkapi dengan persediaan kamera baru, menghindari sistem sensor tunggal generasi terdahulu. Sebaliknya, Pixel 4 kelihatan mempunyai dua kamera dan sensor ketiga, yang mungkin menjadi sensor spektrum seperti yang dijangkakan.

Reka bentuk juga mengesahkan tiada sensor cap jari yang dipasang di belakang untuk Pixel 4. Sebaliknya mungkin terdapat sensor dalam paparan.

Google tidak menunjukkan bahagian hadapan peranti supaya kami tidak tahu apa yang kelihatan seperti paparan atau berapa banyak sensor berada di hadapan. Walau bagaimanapun, spekulasi bahawa terdapat banyak sensor kamera yang menghadap depan untuk membolehkan sistem pengenalan seperti Face ID.

Google mendedahkan telefon ini awal (kami tidak menjangkakan ia akan dilancarkan sehingga Oktober, kira-kira empat bulan dari sekarang) adalah langkah yang sangat menarik. Mereka mungkin mengambil keputusan ini disebabkan kebocoran maklumat yang berkaitan dengan Google Pixel 3 dan Pixel 3 XL pada tahun lepas, yang memberi kesan dimana prototaip awal peranti yang lebih besar dijual di pasaran hitam. Strategi Google kini mungkin untuk mendahului kebocoran maklumat sebelum ini dan sememangnya maklumat tersebut adalah ternyata tepat.

HOT  Coway Water Filter : Pilihan Kesejahteraan Keluarga