bigpay card
Advertisement

Pernahkah anda mendengar mengenai BigPay Card?

Sebenarnya, BigPay adalah dari Malaysia. Ia kad yang sangat sesuai untuk anda yang selalu melancong ke luar negara dan dalam negara.

Adakah anda tahu anda boleh dapatkan tiket airasia secara percuma dengan hanya bershopping? Ketahuinya di bawah!

10 Perkara Mengenai BigPay Card Khas Untuk Kaki Shopping dan Traveller Tegar! No.9 yang paling best!

Dapatkan RM10 dengan referral code: XF28VVRMKS

1. Ia adalah kad prepaid yang berfungsi seperti kad debit bukan kad kredit

bigpay card

Ramai orang sangkakan bahawa BigPay Card ini adalah kad kredit dan membebankan. Sebenarnya jangkaan anda salah.

Ini kerana BigPay Card hanya boleh digunakan ketika kad anda mempunyai duit dalamnya. Sekiranya anda jenis pengguna kad debit atau “paywave” tegar anda patut memilikinya.

Untuk menggunakannya anda perlu “top up” dahulu. Tiada charge yang dikenakan semasa anda “top up” jumlah yang anda inginkan.

2. Boleh digunakan ketika online dan offline shopping

Pasti anda terfikir dimana untuk menggunakan kad prepaid. Anda tak perlu risau kerana kad prepaid ini boleh digunakan dimana-mana kedai yang menerima kad debit dan kad kredit ataupun mastercard.

Jadi anda tidak perlu membawa duit tunai dengan banyak semasa ber”shopping”.

Malahan anda boleh menggunakannya untuk membeli-belah di Lazada, Shopee, FashionValet, Zalora atau Hermo serta di mana-mana online shop seperti biasa.

3. Kawal perbelanjaan bulanan anda

bigpay card

Adakah anda seorang yang boros walaupun sudah membuat bajet untuk perbelanjaan bulanan anda? Dengan BigPay ini, anda boleh memantau perbelanjaan bulanan anda dari semasa ke semasa.

Ia boleh dilihat di BigPay application. Malahan anda boleh bandingkan perbelanjaan anda untuk bulan lepas.

HOT  Bagaimana Emosi Boleh Membuatkan Anda Kaya (Dan Pokai) Sebagai Forex Trader Malaysia

Jadi anda boleh merancang perbelanjaan akan datang supaya tidak boros serta kawal nafsu shopping anda.

4. Bekukan atau “freeze card” BigPay Card bila-bila masa

bigpay card

Perkara yang paling menakutkan adalah kad yang anda selalu guna untuk kegunaan harian yang mempunyai duit yang banyak didalamnya hilang ataupun anda lupa dimana anda meletakkannya. Anda tak perlu khuatir sekiranya anda menggunakan BigPay Card. Ini kerana di BigPay apps mempunyai butang”freeze card”. Jadi anda hanya perlu tekan “freeze card” sekiranya anda kehilangan BigPay Card.

Dapatkan RM10 dengan referral code: XF28VVRMKS

5. Dapat lebih banyak point ketika berbelanja

Pernahkah anda terfikir sekiranya shopping anda akan dapat ganjaran yang berbaloi? Dengan BigPay Card, ganjaran yang anda akan dapat sangat berbaloi-baloi!

Ini kerana setiap RM10 yang dibelanjakan, anda akan dapat 1 point.

6. Dapat tiket free!

Perkara yang paling berbaloi adalah bila anda shopping dan dapat tiket penerbangan secara percuma. Anda boleh dapat tiket percuma dengan menukarkan points yang terkumpul di website airasia.

7. Kadar caj hanya RM6!

Cuba bayangkan anda di luar negara ataupun negara Eropah dan wang tunai di tangan anda tidak mencukupi.

Anda terpaksa membuat pengeluaran wang tunai melalui ATM dan dikenakan caj pengeluaran sebanyak RM12. Tetapi dengan BigPay Card anda hanya dikenakan caj pengeluaran sebanyak RM6 sahaja, dimana anda jimat sebanyak RM6! Berbaloi kan?

8. Kadar pertukaran lebih baik.

Ketika anda menggunakan kad debit ataupun kad kredit, anda akan dikenakan kadar pertukaran atau exchange rate yang tinggi semasa anda menggunakan kad selain BigPay Card.

Ini kerana bank akan mengenakan caj tambahan untuk mengaut untung.

9. Dapat RM10!

Perkara yang paling penting adalah anda boleh dapatkan RM10 secara percuma!

HOT  Wang Tidak Dituntut: Sila Semak di eGUMIS

Masukkan kad rujukan: XF28VVRMKS ini untuk dapatkan RM10, selepas anda daftar di BigPay. Anda akan dapat RM10 selepas pendaftaran berjaya.

10. BigPay diluluskan oleh Bank Negara.

Disebabkan BigPay adalah penjenamaan semula syarikat sedia ada di bawah AirAsia, yang dahulunya dikenali sebagai TPayy asia Sdn Bhd, yang pernah menjadi Tune Money-program kesetiaan.

Ciri-ciri keselamatan di dalam BigPay Card membantu melindungi wang pengguna termasuk pengimbas cap jari dan pengenalan wajah untuk mengesahkan identiti pengguna.

Semasa anda mendaftar BigPay untuk pertama kali, BigPay akan meminta anda untuk mengesahkan identiti dan nombor telefon anda untuk lapisan keselamatan tambahan.

DOWNLOAD SEKARANG dan dapatkan RM10 dengan referral code: XF28VVRMKS